Hallinta-näkymä, Käyttäjät-välilehti

Uuden käyttäjän luonti

• Käyttäjät-välilehteä avatessa aukeaa automaattisesti Haku-ikkuna, jonka voi sulkea.

• Valitse oikeassa laidassa olevasta valikosta Lisää-painike, jonka jälkeen valitaan minkä tyyppistä käyttäjää luodaan.

Normaalikäyttäjä = käyttöliittymän loppukäyttäjä (esim. lääkäri, sairaanhoitaja)

Asiakkaan ylläpitäjä = asiakkaan työntekijä, jolla on oikeus eRA:ssa esim. lisätä toimipisteitä ja luoda käyttäjiä

Asiakasjärjestelmän ylläpitäjä = Invianin työntekijät

Normaalikäyttäjän luontiin tarvitaan tieto toimipisteestä, jolla käyttäjä työskentelee. Asiakkaan ylläpitäjän luonnissa ei tarvitse lisätä toimipiste tietoa.

• Avautuvassa ikkunassa valitaan asiakas, jonka alaisuuteen käyttäjä luodaan ja toimipiste, johon käyttäjä saa oikeuden.

• Rekisteröintinumero-kohtaan lisätään käyttäjän rekisteröintinumero eli 11 numeroinen Terhikki tunnus, joka löytyy kortista.

• Kun tiedot on lisätty, paina Lisää-painike.

• Ohjelma hakee avautuvaan ikkunaan automaattisesti tiedot, jotka kyseiselle kortille on lisätty Valvirassa.

• Mikäli käyttäjä ei ole terveydenhuollon ammattilainen, vaan esimerkiksi ylläpitäjä ja hallinnollista työtä tekevä henkilö, eikä tietoja löydy Valviran rekisteristä, on annettava henkilötunnus ja nimitiedot erikseen.

• Tässä näkymässä voi muokata käyttäjän tietoja, esim. määritellä mikä rooli käyttäjälle annetaan. eRA ehdottaa laajinta roolia, joka ko. ammattioikeus tiedoilla on sallittu.

• Salli käyttäjän kirjautua kaikkiin toimipisteisiin-kohta: mikäli organisaationne alla on useampia toimipisteitä, voi tässä kohdassa antaa käyttäjälle oman toimipisteen lisäksi oikeuden kaikkiin organisaationne toimipisteisiin. Esim. organisaation lääkäri, joka työskentelee useammalla toimipisteellä.

• Jos käyttäjällä on rajoituksia oikeuksissa (esim. Valviran asettamia rajoituksia tai käyttäjä on opiskelija), laitetaan täppä Valvonnan alainen-kohtaan. Alapuolelle aukeaa Valvoja-valikko, josta valitaan joku toimipisteen käyttäjä valvojaksi tälle ko. käyttäjälle.

• Käyttöoikeudet- kohta: valikosta voi asettaa käyttäjän käyttöoikeuden Ei voimassa-tilaan, jolloin käyttäjä jää kuitenkin käyttäjälistaukseen ja käyttöoikeus on mahdollista tarvittaessa asettaa helposti uudelleen voimaan. Käyttöoikeuden voi myös asettaa voimaan rajoitetulle ajalle päivämäärä rajauksella.
  • Lopuksi tiedot tallennetaan valitsemalla oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Tarkemmat käyttöohjeet löytyvät eRA:n käyttöliittymästä, oikeasta yläkulmasta Käyttöohje-kohdasta.